Priopćenje za javnost s 11. redovne sjednice Skupštine ŽZH

Priopćenja sa sjednica20.10.2023. 14:03:56

Skupština Županije Zapadnohercegovačke zasjedala je na jedanaestoj redovnoj sjednici u Širokom Brijegu, 20. listopada 2023. godine s početkom rada u 11 sati. Kao i uobičajeno, predsjedavao je predsjednik Ivan Jelčić koji je ujedno i predstavio Dnevni red aktualne sjednice nakon što je konstatiran kvorum u odlučivanju čime se krenulo s radom sjednice. Zastupnici su, nakon usvajanja Zapisnika s prethodne sjednice (prva točka), po ustaljenoj proceduri u drugoj točki Dnevnog reda, postavljali zastupnička pitanja, iznosili primjedbe i prijedloge o aktualnim društveno političkim temama na području Županije Zapadnohercegovačke čemu se, uobičajeno, posvetio dobar dio i današnje redovne sjednice.

Treću točku - 'Prijedlog Zakona o preuzimanju prava i obveza i usklađivanju organizacije i poslovanja Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke', nazočnima je približila pomoćnica ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi Jelena Šimić. Ovaj Prijedlog Zakona je usvojen jednoglasno.

Sljedeće četiri točke su podrazumijevale Prijedloge Zakona o preuzimanju prava i obveza četiriju domova zdravlja na području ŽZH, a obrazložila ih je također pomoćnica ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi Jelena Šimić. Sve četiri točke su usvojene jednoglasno.

Prijedlog Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine - osma točka Dnevnog reda, nakon obrazloženja je usvojen jednoglasno.

Na 11. redovnoj sjednici u devetoj točki razmatrano je pet Prijedloga Odluka i to: o izboru Zamjenika predsjednika Skupštine ŽZH ((re)izabrana je zastupnica Ivana Barišić), o osnivanju Povjerenstva za Ustav, poslovnik i zakonodavstvo, o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za pravdu, upravu, ljudska prava, slobode i ravnopravnost spolova, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Odbora za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i informiranje Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Povjerenstva za izbor i imenovanje. Svi spomenuti Prijedlozi Odluka usvojeni su većinom zastupničkih glasova.

Posljednja točka Dnevnog reda s kojom je zaključen rad sjednice je Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje srpanj-rujan 2023. godine, a usvojen je jednoglasno.

STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE

Naše općine...

Široki Brijeg

Grad Široki Brijeg

Grad Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovine i središte Zapadnohercegovačke Županije.

Ljubuški

Grad Ljubuški

Grad Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Posušje

Općina Posušje

Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj Županiji.

Grude

Općina Grude

Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i republike Hrvatske.

Kontakti zdravstvenih ustanova u ŽZH...

 • telefon

  Dom zdravlja Široki Brijeg

  039/704-926

 • telefon

  Dom zdravlja Ljubuški

  039-831-514

 • telefon

  Dom zdravlja Posušje

  039-681-124; 039-681-689

 • telefon

  Dom zdravlja Grude

  039-662-162

 • telefon

  Uprava civilne zaštite ZHŽ

  039-661-377

 • telefon

  Zavod za javno zdravstvo ZHŽ (ZZJZ)

  039-661-702

^