Predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić sudjelovao na Drugom zajedničkom radnom sastanaku predsjednika županijskih skupština u Federaciji BiH
Sjednice - Priopćenja
14/02/2018


Drugi zajednički radni sastanak predsjednika županijskih skupština u Federaciji Bosne i Hercegovine, u organizaciji predsjednice Skupštine Kantona Sarajevo Ane Babić, održan je na Bjelašnici 13. veljače. Uz predsjednika Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Antu Mišetića sudionici su također bili i predsjednici skupština Unsko-sanske, Zeničko-dobojske, Srednjobosanske i Hercegovačko-neretvanske županije: Nijaz Husić, Jasmin Duvnjak, Josip Kvasina i Šerif Špago. Teme sastanka o kojima se raspravljalo bile su uloga i položaj županija/kantona u procesu europskih integracija, borba protiv korupcije i unaprijeđenje zakonodavstva na području turizma.
Predsjednica Babić, koja je ujedno i domaćin Drugog radnog sastanka, istaknula je kako je susret organiziran s ciljem unaprjeđenja komunikacije i jačanja sistematične međusobne saradnje, razmjene najboljih praksi i iskustava o navedenim pitanjima koja su bitna za sve županije/kantone u Federaciji Bosne i Hercegovine.  Dodala je i da je posebna pozornost bila usmjerena Zakonu o turizmu KS, njegovoj primjeni, prednostima, kao i novoosnovanoj Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, što je izazvalo veliko zanimanje predstavnika ostalihžupanija/kantona, posebno onih koji ovaj zakon još uvijek nisu donijeli.
Zaključeno je kako je nužno  urediti ovu oblast na jedinstven način i to na razini cijele Federacije. Predsjednici županijskih skupština očekuju od Federalnog parlamenta okončanje postupka usvajanja dva bitna zakona koji utječu na dalju organizaciju turističkih zajednica i na razvoj turizma u županijama/kantonima; Zakon o turizmu i Zakon o boravišnoj taksi, uz uvažavanje mišljenja i prijedloga županijskih skupština.


ISPIS
Pitajte zastupnika?
Pitajte stručnu službu?


Grad Široki Brijeg
Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovne i središte Zapadnohercegovačkog kantona

Općina Ljubuški
Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Općina Posušje
Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj županiji

Općina Grude
Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske
Copyright © Skupština ŽZH 2015 Sva prava pridržana.