Priopćenje sa 20. sjednice Skupštine ŽZH
Sjednice - Priopćenja
27/12/2016


Dvadeseta sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, sazvana temeljem članka 50. Poslovnika Skupštine ŽZH, održana je 23. prosinca 2016. godine u Širokom Brijegu .

Dnevni red sastojao se od pet točaka koje su između ostalog  podrazumijevale usvajanje Zapisnika sa 17., 18. i 19. Sjednice Skupštine ŽZH, zastupnička pitanja prijedloge i primjedbe koje su kao i obično zastupnici mogli iskoristiti kao priliku za obraćanje Skupštini kao druga točka.

Treća točka uopćavala je Prijedlog Zakona o otpisu unutarnjeg duga ŽZH (hitni postupak). Ministar financija Toni Kraljević je detaljno obrazložio razloge za donošenje ovog Zakona kao i pravne ciljeve koje će proizići donošenjem istog. Prijedlog Zakona usvojen je uz tri glasa protiv (Bušić, Topić i Čuvalo). Ministar gospodarstva Dario Sesar, izjasnio se o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama (skraćeni postupak) istaknuvši kako su izmijenjena tri članka Zakona a odnose se na promjene po pitanju promjene statusa Općina – Grad, dobivanje koncesije na zemljište za fizičke osobe te što sve može biti predmet koncesije. Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama je jednoglasno usvojen.

Peta, ujedno i posljednja točka Dnevnog reda, koju je obrazložio ministar financija Toni Kraljević, odnosila se na  Izviješće o utrošku sredstava “tekuće zalihe” Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu razdoblje siječanj – lipanj 2016. Uz tri glasa suzdržana (Bušić, Topić i Čuvalo) usvojena je i ova točka Dnevnog reda. 


ISPIS
Pitajte zastupnika?
Pitajte stručnu službu?


Grad Široki Brijeg
Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovne i središte Zapadnohercegovačkog kantona

Općina Ljubuški
Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Općina Posušje
Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj županiji

Općina Grude
Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske
Copyright © Skupština ŽZH 2015 Sva prava pridržana.