Priopćenje sa 19. sjednice Skupštine ŽZH
Sjednice - Priopćenja
05/09/2016Skupština Županije Zapadnohercegovačke   na 19. redovnoj sjednici, održanoj u  petak  2. rujna 2016. godine, uz tri glasa suzdržana (Mirela Čuvalo, Tomislav Topić i Velimir Bušić) usvojila  je po hitnom postupku Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunma Zakona  o osnovnom školstvu i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem školstvu, koji su predloženi od strane Kluba zastupnika HDZ-a BIH. Naime prilikom usvajanja Dnevnog reda sjednice Skupštine ŽZH, ministrica obrazovanja znanosti kulture i športa gđa. Ružica Mikulić   je sukladno člancima 54. i 129.   Poslovnika Skupštine Županije Zapadnohercegovačke („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“ broj: 10/03) zatražila povlačenje s Dnevnog reda: Prijedloga Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim školama i Prijedloga Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjim školama. Nakon povlačenja pomenutih Zakona od strane ministrice obrazovanja,znanosti kulture i športa od strane Kluba zastupnika HDZ-a BIH je predloženo da se po hitnom postupku usvoji Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sonovnom i srednjem školstvu kako bi se nesmetano mogao odvijati rad u osnovnim i srednjim školama.

Nadalje Skupština Županije Zapadnohercegovačke jednoglasno je usvojila Nacrt Zakona o cestovnom prijevozu na području Županije Zapadnohercegovačke, Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke,

Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut Doma zdravlja Ljubuški i Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut Doma zdravlja Široki Brijeg.

 

 

Stručna služba Skupštine

 

 

 

Broj:01-01-7-XIX-936/16

Široki Brijeg; 2. rujna 2016. godine.ISPIS
Pitajte zastupnika?
Pitajte stručnu službu?


Grad Široki Brijeg
Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovne i središte Zapadnohercegovačkog kantona

Općina Ljubuški
Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Općina Posušje
Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj županiji

Općina Grude
Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske
Copyright © Skupština ŽZH 2015 Sva prava pridržana.