Priopćenje sa 18. sjednice Skupštine ŽZH
Sjednice - Priopćenja
15/07/2016


Skupština Županije Zapadnohercegovačke je  na 18. redovnoj sjednici, održanoj u  četvrtak  14. srpnja 2016. godine,  jednoglasno usvojila Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o unutarnjim poslovima kao i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona  o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji sa djecom, skupa sa Amandmanima koji su predloženi od strane Kluba HDZ BIH. Predlagatelj Zakona Vlada Županije Zapadnohercegovačke, odnosno  resorno  Ministarstvo zdravstva rada i socijalne skrbi su istaknuli kako razlog za donošenje ovog Zakona je potreba da se postupak isplate porodiljnih naknada jasnije uredi i regulira, te da se osigura brža i pravednija raspodjela isplate. Predmetni Prijedlog Zakona je produkt višemjesečnih dogovora resornog Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi, Vlade Županije Zapadnohercegovačke i drugih sudionika kojih se direktno tiče ova problematika.

Nadalje Skupština Županije Zapadnohercegovačke je uz tri glasa suzdržana ( Klub HDZ-a 1990) usvojila Program rada Skupštine Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu i  Program rada Vlade Županije Zapadnohercegovače za 2016. godinu.

Nakon izlaganja resorne ministrice obrazovanja znanosti kulture i športa ŽZH, Skupština ŽZH je Zaključkom  usvojila su uz tri glasa suzdražana ( Klub HDZ-a 1990) Izvješće o Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim školama  i Izvješće o Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjim školama.

 

 

 

Stručna služba SkupštineISPIS
Pitajte zastupnika?
Pitajte stručnu službu?


Grad Široki Brijeg
Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovne i središte Zapadnohercegovačkog kantona

Općina Ljubuški
Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Općina Posušje
Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj županiji

Općina Grude
Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske
Copyright © Skupština ŽZH 2015 Sva prava pridržana.