Priopćenje sa 16. sjednice Skupštine ŽZH
Sjednice - Poziv na sjednice
18/05/2016


Šesnaesta redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je 18. svibnja 2016. godine u Širokom Brijegu, u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, s početkom rada u 1000 sati. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ante Mišetić.

Na samom početku, nakon prozivanja zastupnika konstatirano je kako postoji kvorum jer je sjednici nazočilo 22 od 23 zastupnika. Zastupnik Ivan Jurišić nije bio prisutan na šesnaestoj redovnoj Skupštini ŽZH.

Dnevni red sastojao se od pet točaka:

1.     Usvajanje zapisnika s 15. redovne sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke,

2.     Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi,

3.     Nacrt Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim školama,

4.     Nacrt Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjim školama i

5.     Izbor i imenovanje:

a)     Prijedlog Odluke o imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i revizije.

 

Nakon što je Dnevni red usvojen jednoglasno, uslijedila je prva točka Dnevnog reda – usvajanje Zapisnika s 15. redovne sjednice Skupštine ŽZH, o kojem je predsjednik je otvorio raspravu. Pošto se nitko od zastupnika nije javio za raspravu, ova točka Dnevnog reda je jednoglasno usvojena.

 

Druga točka odnosila se na zastupnička pitanja, primjedbe i prijedloge što su zastupnici kao i uobičajeno mogli iskoristiti za svoje izjašnjavanje o određenim temama.

 

Treća i četvrta točka tiču se Nacrta Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim školama i Nacrta Zakona o odgoju i  obrazovanju u  srednjim školama  o čemu se očitovala resorna ministrica Ružica Mikulić koja je izmeđuostalog istaknula bitne razloge donošenja novih Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama. Prilikom usvajanja ovih dviju točaka suzdržani su bili zastupnici Mirela Čuvalo, Velimir Bušić i Tomislav Topić, te navedeni Nacrti Zakona  su usvojeni uz Zaključke kojim je Skupština Županije Zapadnohercegovačke, zadužila resorno Ministarstvo obrazovanja  da provede Javne rasprave na koju će pozvati sve relevantne institucije i zainteresirane osobe  s područja naše Županije.

Peta točka Dnevnog reda bila je Izbor i imenovanje: a) Prijedlog odluke o imenovanju  Nezavisnog odbora za izbor i revizije. Ova, ujedno i posljednja točka Dnevnog reda 16. redovne sjednice Skupštine ŽZH usvojena je jednoglasno.

 

 

Stručna služba Skupštine Županije ZapadnohercegovčkeISPIS
Pitajte zastupnika?
Pitajte stručnu službu?


Grad Široki Brijeg
Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovne i središte Zapadnohercegovačkog kantona

Općina Ljubuški
Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Općina Posušje
Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj županiji

Općina Grude
Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske
Copyright © Skupština ŽZH 2015 Sva prava pridržana.