Priopćenje sa 15. sjednice Skupštine ŽZH
Sjednice - Priopćenja
25/04/2016


PRIOPĆENJE S 15. REDOVNE SJEDNICE SKUPŠTINE ŽZH

Na temelju članka 50. Poslovnika Skupštine Županije Zapadnohercegovačke („Narodne Novine Županije Zapadnohercegovačke“, br. 10/03), sazvana je 15. redovna Sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, koja se održala u ponedjeljak 25. travnja 2016. godine u Širokom Brijegu.

Za sjednicu je bio predložen sljedeći Dnevni red:

1.      Usvajanje zapisnika s 12. redovne, 13. i 14. izvanredne sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke,

2.      Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi ,

3.      Prijedlog  Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju (skraćeni postupak),

4.      Prijedlog  Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o građenju (skraćeni postupak),

5.      Izvješće o utrošku sredstava „Tekuće zalihe“ Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2015. godinu od 1. siječnja 2015. godine do 31. prosinca,     

6.      Prijedlog Odluke o utvrđivanju kriterija za raspoređivanje sredstava Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu, namijenjenih za tekuće prijenose pojedincima, neprofitnim organizacijama i drugim razinama vlasti.

Kao što je i uobičajeno, predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić, na samom početku pozdravio je nazočne zastupnike, predložio Dnevni red, u kratkim crtama objasnio o čemu je riječ. Nakon što je konstatirano kako postoji kvorum, na sjednici je nazočilo 20 od 23 zastupnika, otvorena je rasprava o Dnevnom redu koji je usvojen jednoglasno uz kratke izmjene (dodana točka 2. Zastupnička pitanja, te Zakoni pod točkom 3. i 4. će biti razmatrani u formi Nacrta po redovnoj proceduri ).

Druga točka Dnevnog reda odnosila se na zastupnička pitanja, primjedbe i prijedloge što je nekolicina zastupnika i iskoristila kako bi Skupštini ŽZH iznijeli svoje primjedbe i sugestije.

Treća i četvrta točka Nacrt  Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i   Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o građenju su usvojeni uz dva glasa suzdržana (Velimir Bušić i Mirela Čuvalo).  

Ministar financija Toni Kraljević je obrazložio petu točku - Izvješće o utrošku sredstava „Tekuće zalihe“ Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2015. godinu od 1. siječnja 2015. godine do 31. prosinca pojasnivši tako o čemu je točno riječ. Nakon rasprave  Izvješće je usvojeno uz dva glasa suzdržana (Velimir Bušić i Mirela Čuvalo).  

Šesta točka Dnevnog reda - Prijedlog Odluke o utvrđivanju kriterija za raspoređivanje sredstava Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu, namijenjenih za tekuće prijenose pojedincima, neprofitnim organizacijama i drugim razinama vlasti usvojena je jednoglasno.

 

Stručna služba Skupštine


ISPIS
Pitajte zastupnika?
Pitajte stručnu službu?


Grad Široki Brijeg
Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovne i središte Zapadnohercegovačkog kantona

Općina Ljubuški
Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Općina Posušje
Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj županiji

Općina Grude
Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske
Copyright © Skupština ŽZH 2015 Sva prava pridržana.