Priopćenje sa 14. Izvanredne sjednice Skupštine ŽZH
Sjednice - Priopćenja
30/03/2016


Četrnaesta, izvanredna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je u Širokom Brijegu 30. ožujka 2016. Sazvana je na temelju članka 50. Poslovnika Skupštine, a sastojala se od dviju točaka dnevnog reda:

1.      Prijedlog Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu (hitan postupak) i

2.      Prijedlog Zakona o izvršenju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu (hitan postupak)

Poslije uvodnog pozdrava prisutnim zastupnicima, ministrima i predstavnicima medija predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ante Mišetić predložio je točke dnevnog reda nakon što je ustanovljeno da postoji kvorum, odnosno, da sjednici nazoči 22 od 23 zastupnika.

Nakon što je otvorena rasprava o dnevnom redu prvi za riječ javio se zastupnik Slobodan Tomić koji se žalio na hitni postupak te dodao kako bi bilo korisnije, po njegovom mišljenju, držati se poslovnika. Između ostalog, pripremio je četiri amandmana koja nije iznio Skupštini a tiču se poljoprivrednih poticaja, raseljenih, branitelja...

Dnevni red koji se sastoji  od dvije spomenute točke: Prijedloga Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2016. godinu i Prijedloga Zakona o izvršenju Proračuna, u potpunosti je prihvaćen te ga je ministar financija u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Toni Kraljević detaljno predstavio zastupnicima Skupštine. 

Stalna radna tijela (odbori i povjerenstva), su većinom glasova usvojili da proračun za 2016. ide u daljnju skupštinsku proceduru.

Klub HDZ 1990. je uložio amandmane koji nisu usvojeni. Tri glasa za (Mirela Čuvalo, Velimir Bušić i Tomislav Topić). Četiri suzdržana (Ana Bogdan, Slobodan Tomić, Deni Ćorić i Marija Ćeškić).

Po drugoj  točki Dnevnog reda, odnosno Prijedlogu Zakona o izvršenju Proračuna, tri su glasa bila protiv a dolaze iz HDZ 1990. Riječ je o zastupnicima Mireli Čuvalo, Velimiru Bušiću i Tomislavu Topiću.

Nakon petnaestominutne stanke, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, iznio je zastupnicima svoje mišljenje o točkama dnevnog reda te se osvrnuo na uložene amandmane, pojasnio ih i istaknuo kako ih Vlada jednoglasno nije usvojila.


ISPIS
Pitajte zastupnika?
Pitajte stručnu službu?


Grad Široki Brijeg
Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovne i središte Zapadnohercegovačkog kantona

Općina Ljubuški
Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Općina Posušje
Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj županiji

Općina Grude
Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske
Copyright © Skupština ŽZH 2015 Sva prava pridržana.