Razvoj kapaciteta županijskih skupština

Obavijesti10.6.2019. 0:00:00

U okviru projekta Twinning Light (četvrta komponenta) - Podrška administrativnim strukturama za poslove integracija EU parlamenta u Bosni i Hercegovini, Skupštinu ŽZH su posjetili rezidualna twinning savjetnica u BiH Marianna Györkös, voditeljica Komponente 4 Twinning projekta Klara Szalay i koordinator Twinning projekta u ime Doma naroda PFBiH Goran Božić (inače savjetnik predsjedatelja Doma naroda PFBiH), a primili su ih predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić, zamjenica predsjednika Ivana Barišić i tajnik skupštine Julijana Šimović.

Cilj četvrte komponente je uključivanje županijskih skupština u proces europskih integracija kroz razradu i uvođenje Zajedničkog akcijskog plana za županijske skupštine.

Twinning partneri su predstavnike u Skupštini ŽZH upoznali sa svime što zajednički akcijski plan treba sadržavati: korake i mjere koje treba poduzeti za unaprjeđenjem ispunjavanja parlamentarnih zadataka županijskih skupština u vezi s europskim integracijama. U akcijskom planu su navedeni koraci za razvoj institucija i procedura koje je nužno poduzeti u cilju unaprjeđenja uloge županijskih skupština u kontekstu europskih integracija, što podrazumijeva navođenje ciljeva, određivanje vremenskog roka u okviru kojeg određene zadatke treba završiti te ukazivanje na nužne resurse, ističu Twinning partneri.

Skupština ŽZH je spremna na suradnju prilikom pripreme Zajedničkog akcijskog plana za županijske skupštine gdje će se obratiti pozornost na usklađenost s Akcijskim planom Parlamenta FBiH u cilju jačanja njihove uloge u kontekstu europskih integracija, u kojoj god mjeri je to potrebno. S ciljem boljeg razumijevanja i unaprjeđenja rada županijskih skupština u procesu europskih integracija, u okviru četvrte komponente bit će organiziran program obuka koji ispunjava specifične potrebe članova i osoblja županijskih skupština.

Stručna služba Skupštine ŽZH.

IMG_3223
IMG_3234
IMG_3235

Naše općine...

Široki Brijeg

Grad Široki Brijeg

Grad Široki Brijeg je grad u južnom dijelu Bosne i Hercegovine i središte Zapadnohercegovačke Županije.

Ljubuški

Grad Ljubuški

Grad Ljubuški pripada primorskoj, mediteranskoj i nizinskoj Hercegovini.

Posušje

Općina Posušje

Općina Posušje zauzima površinu od 461 km² i nalazi se u Zapadnohercegovačkoj Županiji.

Grude

Općina Grude

Općina Grude smještena je na samoj granici Bosne i Hercegovine i republike Hrvatske.

Kontakti zdravstvenih ustanova u ŽZH...

  • telefon

    Dom zdravlja Široki Brijeg

    039/704-926

  • telefon

    Dom zdravlja Ljubuški

    039-831-514

  • telefon

    Dom zdravlja Posušje

    039-681-124; 039-681-689

  • telefon

    Dom zdravlja Grude

    039-662-162

  • telefon

    Uprava civilne zaštite ZHŽ

    039-661-377

  • telefon

    Zavod za javno zdravstvo ZHŽ (ZZJZ)

    039-661-702

^